Kerralla kuntoon

Lomakauden jälkeen useimmille meistä työrutiinit tuovat hetken ahdistusta, mutta myös toivottua paluuta arkeen. Akut ladattuina ja ehkä helteiden pehmittäminä toivotamme viileämmät loppukesän säät tervetulleiksi. Kesän metsämarjasato jäi vaatimattomaksi, mutta pihan ainoa omenapuu tuottaa satoa kiitettäväksi. Puu pudottaa omenoita siihen tahtiin, että omppuhilloa keitellään pari kertaa viikossa. Puoliraaoista ompuista tulee hyvää hilloa, kun jaksaa siivota huonontuneet kohdat pois. Ilmeisesti puu yrittää pelastaa sen, mitä pelastettavissa on pudottamalla hieman nuupahtaneet yksilöt alas ajoissa.

Aasinsiltana tuosta tuli mieleen, että niin työssä kuin vapaa-ajallakin on aika tehdä arviointia ja heittää pois ”riskaabelit”,  vähemmän hyödylliset tai iloa tuottamattomat rutiinit pois tai poimia niistä vain hyvät ja hyödylliset osat. Ja vielä jos saisi kerralla valittua ne osat, joista on pitkäaikaisin ilo itselle.

Kerralla kuntoon -ajattelun voisi ottaa ohjenuoraksi, ettei tarvitsisi paikkailla omia tekemisiään. Multitaskaamisen vähentäminen ja aito läsnäolo ja keskittyminen kulloiseenkin tekemiseen on (taas) otettava tavoitteeksi. Tarpeeksi haastavat tekemiset aktivoivat aivotkin keskittymään. Pohjatyöt pitää kuitenkin tehdä huolella, jotta uudet asiat eivät kuormita liikaa. Siispä kärkitossut jalkaan ja kohti uusia haasteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *